Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Europeană: Jean-Claude Juncker va fi operat urgent

Thursday, 31 October 2019, 20:12 Sursă: REALITATEA.NET

„Preşedintele Juncker va fi supus unei intervenţii chirurgicale pe 11 noiembrie pentru tratarea unui anevrism”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Mina Andreeva, scrie Agerpres. Aceasta a spus că starea de sănătate a președintelui executivului european, în vârstă de 64 de ani, se încadrează în parametrii normali, însă operația ”trebuie efectuată”.

Conform anturajului preşedintelui CE, este vorba despre un anevrism de aortă descoperit în zona abdomenului. În vara acestui an, Jean-Claude Juncker a mai fost supus unei intervenţii chirurgicale de colecistectomie (extirpare a vezicii biliare), pe 17 august, potrivit Agerpres. Din cauza operației, Juncker a lipsit de la summitul G7 din Franța.

Pe durata spitalizării sale, interimatul la conducerea executivului comunitar va fi asigurat de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, a mai spus purtătoarea de cuvânt, asigurând că ''preşedintele Juncker va reveni pentru transferul atribuţiilor către noua Comisie'' condusă de Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a participat luna această la ultimul său Consiliu European și s-a adresat, pentru ultima oară, plenului Parlamentului European, prezentând bilanțul celor cinci ani de mandat.

Jean-Claude Juncker, al cărui mandat în fruntea Comisiei Europene a fost prelungit cu 30 de zile din cauza amânării formării și validării Comisiei conduse de Ursula von der Leyen.

Dificultăţile întâlnite de aceasta din urmă în formarea echipei sale după ce comisii ale Parlamentului European au respins trei propuneri de comisari (din partea României, Ungariei şi Franţei) au întârziat învestirea noii Comisii Europene, care era programată pentru 1 noiembrie.

Veteran al istoriei europene, cu un record de 600 de reuniuni europene la care a participat, între care aproape 150 de Consilii Europene și peste 100 de sesiuni plenare ale Parlamentului European, Jean-Claude Juncker a anunțat de multe ori, public, că se va retrage din viața politică după încheierea mandatului în fruntea Comisiei Europene.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL