Comisia Europeana, avertisment dur pentru Romania: "Autoritatile romane sa verifice cantitatile de lemn recoltat ilegal"

Wednesday, 12 February 2020, 13:33 Sursă: realitatea.net, Comisia Europeana

 

Comisia europeană îndeamnă România să interzică întreprinderilor din sectorul lemnului să producă și să introducă pe piața Uniunii produse obținute din bușteni recoltați în mod ilegal.

Comisia Europeana lanseaza un avertisment Romaniei in privinta taierilor ilegale de lemn. Anuntul a fost facut printr-o scrisoare de punere in intarziere, un pas premergator infringementului.

României i s-a acordat un TERMEN DE O LUNĂ pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie.

„În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal.

În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu.

De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor.

Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările.

Prin urmare, Comisia a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat”, se arata in comunicatul Comisiei Europene.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-12 14:39:56
borfasi

De aceasta situatie trebuie sa se ocupe cei din PNL nu de voturi si scaune,atentie Rares Bogdan ai uitat tot ce ai promis in Piata Victoriei ,acum vorbesti numai de posturi si scaune .Sunteti disperati sa ramaneti pe vecie la putere nu va intereseaza soarta tarii.Eu v-am votat cu incredere dar........

2020-02-13 10:30:55
allindiajobs

I found this blog very informative and interesting. Will look forward to more such posts Bank Jobs 2019-2020 | Latest and Upcoming Banking Jobs in India

Alte articole din: ACTUAL