Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Europeană, AVERTISMENT despre ridicarea RESTRICȚIILOR coronavirus din țările membre

Friday, 20 November 2020, 11:19 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Ursula von der Leyen a anunțat că forul comunitar va propune ridicarea treptată şi coordonată a restricţiilor impuse pentru controlul pandemiei în cele 27 de state ale Uniunii Europene. 

„Cu toții am învățat din experiența din timpul verii, și anume că ieșirea dintr-un val, in acest caz din primul val, este foarte dificilă. Iar ridicarea prea rapidă  a restricțiilor la ieșirea din valul epidemic , în acest caz,  a avut un impact foarte negativ asupra situației epidemiologice în timpul verii și al toamnei”, a spus Ursula von der Leyen.

„Prin urmare, de această dată, trebuie procedat intr-un mod diferit, iar măsurile trebuie să fie bine gestionate. Vom face o propunere de ridicare a măsurilor de restricții graduală și bine coordonată. Acest lucru va fi foarte important în evitarea unui nou val, al treilea val (al pandemiei de coronavirus - n.red.).

Șefa Executivului comunitar spune că instituția pe care o conduce va continua eforturile de informare a cetățenilor pe tema vaccinării.

„Lucrăm la o campanie de vaccinare, pentru a sprijni țările membre în comunicarea importanței vaccinurilor, care înseamnă autoprotecție și solidaritate”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

Declarația Ursulei von der Leyen a fost făcută la conferința de presă comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, la Bruxelles, în urma videoconferinței liderilor UE

Principalul subiect al videoconferinței de joi, 19 noiembrie, a fost vaccinul antiCOVID-19. Ursula von der Leyen a anunțat că UE va extinde discuţiile cu producătorii farmaceutici Moderna şi Novovax pentru achiziţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL