Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Europeană ameninţă cu procese statele care-și forţeze cetăţenii să accepte vouchere în locul banilor pentru zboruri sau vacanțele anulate

Wednesday, 13 May 2020, 16:14 Sursă: Realitatea.net

Un grup de 12 state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au cerut Comisiei Europene să suspende regulile care obligă companiile aeriene să returneze în totalitate pasagerilor banii pe biletele zborurilor anulate, apreciind că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare.
 
În replică, Executivul comunitar a "încurajat" cele 27 de state membre să respecte drepturile pasagerilor, a afirmat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.
 
Dacă însă nu vor reuși,  Comisia este "hotărâtă" să recurgă la acţiuni în justiţie, a afirmat Vălean.

Anterior, vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, a declarat că Executivul comunitar este pe punctul de a lansa proceduri de infringement împotriva unui grup de state membre care încalcă legislaţia UE cu privire la drepturile consumatorilor.
 
"Punctul de plecare este că europenii au dreptul la returnarea banilor, dacă doresc acest lucru. Punct. Şi ne aşteptăm ca acele state membre să corecteze imediat situaţia, în caz contrar vom trece la etapa următoare" a spus Vestager, care este şi comisar pentru Concurenţă.
 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL