Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Europeană a ajuns la o înțelegere cu o companie farmaceutică pentru achiziționarea vacccinului CoVID pe care aceasta îl va produce

Friday, 14 August 2020, 21:40 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Aceasta acord al Uniunii Europene constituie o mutare în oglindă față de acțiunile Statelor Unite și ale altor țări înstărite, care încearcă să-şi imunizeze cetățenii imediat ce vor fi disponibile vaccinuri eficiente împotriva COVID-19. Totodată, acțiunea de astăzi a comisiei transformă într-un acord de nivel european înțelegerea cu AstraZeneca, încheiată în iunie de un grup format din Franța, Germania, Italia și Olanda, ce urmărea să asigurăre dozele necesare de vaccin pentru toate statele membre. Comisia Europeană a refuzat să dezvăluie termenii acordului său cu AstraZeneca, dar a precizat că finanțează o parte din costurile inițiale pentru dezvoltarea vaccinurilor.

Finanțarea ar fi plata anticipată parțială pentru a asigura dozele, achizițiile reale urmând a fi decise de fiecare stat al Uniunii Europene. Bruxelles a mai spus că în ultimele două săptămâni a ajuns la discuții avansate cu producătorul american Johnson&Johnson și cu cel francez Sanofi pentru vaccinurile lor în curs de dezvoltare, iar luna trecută au fost purtate negocieri similare cu meri canii de la Pfizer și Moderna și cu germanii de la CureVac.
 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL