Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia de la Veneția, sesizată pentru noile OUG-uri pregătite de PSD-ALDE

Monday, 21 January 2019, 20:39 Sursă: REALITATEA.NET

USR a solicitat, luni, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) notificarea Comisiei de la Veneţia în privinţa noilor OUG-uri pe justiţie pe care le pregăteşte Guvernul PSD-ALDE de la Bucureşti.

"Guvernul de la Bucureşti se foloseşte de hotărârile Curţii Constituţionale pentru a anula practic sentinţele pronunţate în ultimii cinci ani în cazurile mari de corupţie, pentru a albi liderul partidului aflat la guvernare. Iar ministrul justiţiei tocmai a anunţat că va face acest lucru prin ordonanţă de urgenţă - o modalitate de ocolire a oricărei forme de control democratic, începând cu Parlamentul. Totul, în numele salvării unei persoane de braţul lung al legii, liderul condamnat de două ori al Partidului Social-Democrat", a spus deputatul Iulian Bulai înin plenul APCE.

În intervenţia sa, deputatul USR a făcut apel la parlamentarii ţărilor europene prezenţi să susţină solicitarea unei opinii a Comisiei de la Veneţia privind acest nou atac la adresa justiţiei din România.

"România are nevoie de ajutorul colegilor noştri europeni pentru a proteja democraţia şi statul de drept, de aceea mă adresez parlamentarilor Adunării Consiliului Europei să ne susţină în notificarea Comisiei de la Veneţia asupra ordonanţelor de urgenţă anunţate de guvernul de la Bucureşti", a mai spus Iulian Bulai.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL