Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisar european, anunţ de ultima oră despre un "control" al reţelelor de socializare

Friday, 26 August 2016, 16:11 Sursă: REALITATEA.NET

Prezent la o conferinţă organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Culturii, Günther Oettinger a vorbit despre securitatea digitală în contextul dezvoltării infrastructurii digitale europene şi a spus că există un pericol foarte mare ca fluxul de date să fie întrerupt, să fie distorsionat, să fie distrus, datele să fie furate şi manipulate. "Războaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu tancuri sau cu suliţe, ci se vor purta în reţele. De aceea importanţa siguranţei cibernetice este un foarte mare", a spus el, referitor la revoluţia tehnologică digitală.

"Viitorul digital va cuprinde nenumărate platforme online şi reţele de socializare sau motoare de căutare. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem astăzi este -care este cadrul de reglementare necesar pentru acest viitor digital. (...) În zona digitală, în reţelele de socializare nu sunt controlate defăimările, minciunile, discursul instigator la ură şi atunci întrebarea care se pune este că oare nu este nevoie de un control al discursului propagat pe internet, oare nu cumva trebuie să se verifice dacă discursul propagat pe internet nu degenerează, trebuie să se găsească un discurs la această întrebare", a mai spus oficialul european.

Comisarul a vorbit şi despre pirateria online, spunând că operele pot fi furate de pe internet fără niciun fel de restricţii şi descărcate fără niciun fel de răspundere. Oettinger a mai spus că este necesară o legislaţie nouă pentru protejarea drepturilor de autor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL