Școlile, obligate să comande tot manualele unice, deși Ministerul Educației a renunțat la acestea!

Friday, 15 February 2019, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

De astăzi, toate școlile sunt obligate să-și comande manuale școlare pentru clasele I-VI, pentru anul școlar 2019-2020. Anunțul apare într-o notă trimisă tuturor școlilor din țară de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației.

Situația paradoxală este că profesorii și învățătorii au la dispoziție câteva liste cu manualele disponibile, cele mai multe (120) fiind de la Editura Didactică și Pedagogică (EDP).

Anul trecut, pentru prima dată, Ministerul a încredințat direct editarea manualelor de la clasele I-VI către EDP.

De ce manuale de clasa I tot de la EDP încă un an școlar? Obiectul controversatului contract de 24 de milioane de lei încheiat anul trecut de Minister cu editura statului era “reprezentat de editarea, traducerea și tipărirea de manuale pentru următorul an școlar” (2018-2019), după cum a comunicat Ministerul Educației într-un răspuns oficial pentru HotNews.ro în iunie 2018

Ministerul Educației renunță la manualul unic. Ordinul publicat în Monitorul Oficial

În plus, Ecaterina Andronescu anunța în urmă cu o lună că pentru anul școlar 2019-2020 manualele vor fi obținute prin licitație. E drept că ministrul nu a spus niciun moment pentru ce clase vor fi cumpărate manuale prin licitație: doar la clasa a VII-a, unde ajunge înnoirea programei școlare? Sau și la clasele unde expiră contractele cu EDP și cu celelalte edituri private

Ministerul Educației a trimis către toate inspectoratele școlare din țară o notă (semnată pe 10.01.2019) prin care le cerea să completeze tabelele cu un număr estimat de manuale de care au nevoie pentru anul școlar 2019-2020. Motivul oficial: ”eficientizarea procesului de furnizare a manualelor școlare”.

Sursa: edupedu.ro


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE