Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Colicii la bebeluşi: Cum influenţează alimentaţia mamei starea copilului

Tuesday, 28 August 2018, 22:15 Sursă: REALITATEA.NET

"Toți nou-născuții au colici... și este normal", spune Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook. Chiar dacă diferă de la un copil la altul că manifestări și durata, prezența colicilor face parte din normal, nu trebuie să va îngrijoreze. Nu puteți evita acest fenomen firesc și nici nu e din vina voastră, ca mame, că el se întâmplă.

"Este greșit și absurd să crezi că un copil are colici pentru că tu ai mâncat ceva ce nu trebuia și prin intermediul laptelui acel ceva a afectat bebelușul. La fel de absurd e să dai vina pe ce ai mâncat tu dacă copilul e balonat, constipat sau are diaree", explică medicul.

Responsabilitatea unei mame este mare, dar totul are o limită. Femeile care alăptează pot și trebuie să mănânce lactate, fructe și tot ce le pică bine. Există într-adevăr unele alimente (ceapă, usturoi) care pot modifică gustul laptelui. "Este vorba de gust, nu de calitățile nutritive. Corpul unei femei care alăptează nu va produce un lapte mai bun sau mai puțin bun în funcție de ce mănâncă. Din fericire, natura a avut grijă să nu lase la latitudinea noastră calitatea laptelui pentru sugari. Tot laptele de mamă e bun, nu există nimic să-l egaleze", a explicat Mihaela Bilic.

Aşadar, femeile care alăptează pot mânca orice le place și le pică bine, întrucât alăptatul bebelușului nu depinde de asta.

"Încercați să aveți o dietă echilibrată și moderată cantitativ, care să conțină produse sănătoase, proaspete și de sezon. Pentru că da, de starea vostra de bine depinde și binele celui mic", a încheiat nutriţionistul.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL