Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Codul Rutier se schimbă. Care sunt noile prevederi

Tuesday, 20 December 2016, 10:39 Sursă: REALITATEA.NET

Schimbările prevăd, printre altele, faptul că autoturismele parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou, cu acordul polițiștilor.

De asemenea, șoferii nu vor mai putea să depășească bicicliști decât dacă lasă un spațiu de manevră de un metru și jumătate.

Concret, distanța laterala recomandata la depasirea unei bicicleteva fi de minimum 1,5 m, in loc de o "distanta laterala suficienta", cum era pana acum, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate la finalul saptamani trecute si care a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Actul normativ prevede si anumite oligatii pentru conducatorii de biciclete.

"De asemenea, actul normativ se refera si la o serie de obligatii stabilite de Regulament pentru conducatorii de biciclete si care au fost aduse in acord cu realitatile tehnice/tehnologice actuale. Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie sa se faca cu elemente sau dispozitive care sa asigure vizibilitatea acesteia in trafic, in special pe timp de noapte, si sa nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor; se specifica distanta laterala recomandata la depasirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, in loc de o "distanta laterala suficienta"", se arata intr-un comunicat de presa emis de executiv.

Biciclistii nu vor fi obligati sa poarte casca de protectie cand circula pe drumurile publice, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate la finalul saptamanii trecute si care a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Initial, in proiectul de hotarare, exista propunerea ca biciclistii sa fie obligati sa poarte casca, dar a fost scoasa dupa discutiile cu organizatiile de biciclisti. Hotararea nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial, dar oficiali guvernamentali au declarat pentru HotNews.ro ca documentul a fost adoptat de executiv fara modificari.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL