Codul Fiscal îi uneşte pe politicieni. Dezbatere a jurnaliştilor Realitatea TV

Friday, 28 August 2015, 13:24, Sursă: REALITATEA TV

Consens politic pe blocaj economic. Aşa au descris specialiştii în economie ce s-a întâmplat după dialogul la nivelul liderilor de partide parlamentare pe tema codului fiscal. Dinspre politicieni, cuvintele de ordine au fost prudenţă, precauţie şi responsabilitate.

Adaugă părerea ta

"Consiliul fiscal" al jurnaliştilor Realitatea TV a dezbătut reacţiile politicienilor pe tema Codului Fiscal.

Edward Pastia a explicat: "Este o chestie politică, asta s-a întâmplat astăzi...n-am putut să înţeleg de ce oamenii politici insistă să găsească soluţii politice la chestiuni legate ca cea de Codul Fiscal.  O treabă tehnică, o treabă care nu are nicio legătură cu metafora din Parlament. N-au avut niciodată în minte să găsească o soluţie corectă...fiscalitatea nu este un ţel, nu este un scop, este un mijloc. Relaxarea fiscală înseamnă redistribuirea resurselor administrate prost de multe ori de stat către economia privată".

La rândul său, jurnalista Denise Rifai a vorbit despre înţelegerile politice din spatele acordului pe Codul Fiscal: "Şi-au dat mâna politic pentru a bloca economia ţării, pentru a pune România pe Hold, pe pauză, în aşteptare încă doi ani, în loc să-şi dea mâna politic şi să lupte pentru dezvoltarea economiei româneşti".

Edward Pastia spune: "Din punctul meu de vedere, au făcut o mare porcărie din Codul Fiscal.  Varianta iniţială, acea relaxare fiscală, n-au gândit-o din start, n-au avut o viziune de ansamblu n-au umblat la toate lucrurile care ţin de partea fiscal financiară a unei ţari".

Codul Fiscal a fost asemuit de Eli Roman cu un pahar pe jumătate plin.

"Eu văd aşa Codul Fiscal în acest moment: ca paharul ăsta pe jumătate plin sau gol. Partea plină a paharului este că vom avea un Cod Fiscal mai bun decât l-am avut până acum partea goală a paharului este că ce tot aşteptăm...încurajarea mediului de afaceri, vreţi investiţii, staţi liniştiţi, noi vrem populism", a încheiat jurnalista.