COD GALBEN de VISCOL! Ninsorile lovesc România HARTA

Thursday, 10 January 2019, 12:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

ANM a actualizat informarea meteorologică, fiind anunțate ninsori în mai multe zone ale țării, până mâine, la ora 12.00. De asemenea, din această seară, de la ora 22.00, va intra in vigoare un cod galben de viscol! 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 16 - 11 ianuarie, ora 12

Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei
Zone afectate: conform textului

      Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizândpe spații mici formarea poleiului.
      Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50...60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 22 - 11 ianuarie, ora 12

Fenomene vizate: viscol, strat consistent de zăpadă
Zone afectate: județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași

      În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60...65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL