Cod galben de vânt puternic în cinci judeţe

Monday, 14 January 2019, 11:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru zona joasă a judeţelor Alba, Mureş şi Sibiu, precum şi pentru câteva localităţi din judeţele Sălaj şi Satu Mare, valabilă până la ora 13, respectiv 12.

În cele cinci judeţe, vântul atinge la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ceaţă în judeţul Vrancea până la ora 13.00.

Potrivit unei informări anterioare din partea ANM, începând de duminică ora 15 până marţi la ora 8.00, se anunţau precipitaţii moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureş şi Transilvania şi ninsori la munte, intensificări ale vântului.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru zona Munţilor Apuseni, nordul Carpaţilor Orientali şi zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridional, valabilă luni, de la ora 2.00 până la ora 14.

Meteorologii avertizau că în a doua parte a nopţii de duminică spre luni (13/14 ianuarie) şi în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munţilor Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi local în zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali, va ninge şi local se vor cumula cantităţi de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va bate puternic în zonele de creastă, rafalele depăşind 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi şi în Maramureş şi local în nordul Transilvaniei.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL