Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod galben de INUNDAŢII în 11 județe din ţară! Cât timp rămâne în vigoare atenţionarea hidrologilor

Friday, 19 August 2016, 19:23 Sursă: REALITATEA.NET

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 24:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârzava — bazin superior amonte de S.H. Gătaia, Pogăniș — bazin superior, Caraș — bazin superior, Timiș — bazin superior amonte de S.H. Caransebeș și Bistra din județul Caraș-Severin.

De asemenea, fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Bârzava, Caraș și Bistra.

Tot până la ora 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Oltului din județul Vâlcea amonte de Rm. Vâlcea, Olteț — bazin superior (județele Vâlcea și Gorj), Jiu — bazin superior amonte de S.H. Rovinari și Gilort — bazin superior (județele Gorj și Hunedoara). Astfel de fenomene pot avea loc cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Gilort și Olteț.

De asemenea, hidrologii avertizează că până la ora 23:00 sunt posibile creșteri de debite și depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: râul Negru — bazin mijlociu și inferior (județul Covasna), Buzău — bazin superior amonte de Nehoiu (județele Buzău, Brașov și Covasna) și Putna — bazin superior (județul Vrancea), probabilitate mai mare de producere a acestor fenomene fiind în bazinul râului Covasna (afluent al Râului Negru) și în bazinul superior al râului Zăbala (afluent al râului Putna).

Potrivit INHGA, un Cod galben de inundații a fost emis, până la ora 20:00, pentru afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului aval Râmnicu Vâlcea — amonte acumularea Drăgănești (județele Olt, Vâlcea și Argeș), iar până la ora 21:00, există risc de inundații și pe râurile mici din județul Constanța.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL