Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cocoș i-a turnat procurorilor pe Udrea și pe Blaga: Am dat bani la PDL pentru campania lui Băsescu

Wednesday, 25 February 2015, 15:29 Sursă: REALITATEA.NET

Dorin Cocoș s-a decis. Spune tot. Omul de afaceri aflat în arestul poliției face dezvăluiri care cutremură scena politică. Cocoș își denunță fosta soție, pe Elena Udrea, dar și pe co-președintele PNL, fostul secretar general al PDL, Vasile Blaga.

"Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obține sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract (Microsoft – n.r.). În acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga și Elena Udrea. Într-o discuție cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menționată (material pentru campania electorală – n.r.), precizându-mi că suma ajunge la aproximativ trei milioane de euro”, susține Dorin Cocoș în denunț.

”Din banii primiți în cont de la Dinu Pescariu am achiziționat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soție, Elena Udrea, ½ din Hotelul Grivița, având fiecare în proprietate ¼ chiar și azi. Precizez că Elena Udrea cunoștea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licențiere Microsoft și despre banii primiți și așa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru știa și Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului”.

Denunțul lui Cocoș

"În perioada 2008-2011 am primit de la Dinu Pescariu suma de 700.000 de euro în contul meu de la Banca Transilvania, sume ce se regăsesc și în declarațiile de avere ale fostei mele soții, Elena Udrea.

Am mai primit tot de la Dinu Pescariu suma de de 200.000 de euro într-un cont din Dubai al unei prietene pe nume Dumitrache Doina care a deschis un restaurant cu specific românesc.

Am mai primit cash de la Dinu Pescariu suma de aproximativ 100.000 de euro retrasă de pe 2 carduri ale lui Dinu Pescariu, în mai multe rânduri.

Începând cu sfârșitul anului 2011, lui Dinu Pescariu i s-au blocat conturile din Elveția, în acel moment nemaifăcând nicio plată către mine. Acesta este motivul pentru care suma de 500.000 de euro mi-a fost virată de Dinu Pescariu dintr-un cont personal de la Banca Transilvania.

Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 009 pentru a obține sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga și Elena Udrea.

Într-o discuție cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menționată, precizându-mi că suma ajunge la 3.000.000 de euro. Din cauza blocării conturilor lui Dinu Patriciu din Elveția, suma ce mi-a fost remisă cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 de euro, adică cei din 700.000 de euro din cont, 200.000 de euro în Dubai, 100.000 de euro retragerile din cărțile de credit și cei 800.000 de euro cash din care 500.000 de euro i-am împrumutat lui Gabriel Sandu.

Din banii primiți în cont de la Dinu Patriciu am achiziționat pe persoană fizică împreună cu fosta mea soție, Elena Udrea, 1/2 din Hotelul Grivița, având fiecare în proprietate 1/4, chiar și azi.

Precizez că Udrea Elena Gabriela cunoștea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licențiere Microsoft și despre banii primiți și acum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru știa și Vasile Blaga, care de asemenea a susținut derularea contractului".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL