Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Clotilde Armand iese la atac: Să avem maxim 300 de parlamentari şi să muncească 8 ore pe zi

Monday, 20 June 2016, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților. Propunem câte doi senatori și 4 deputați pentru fiecare județ, sector al Bucureștiului și Diaspora.

Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanță pe an, la fel ca restul angajaților", a scrisClotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Ea arată că SUA au 535 parlamentari la o populație de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori.

"Un parlament mai mare nu aduce beneficii... Numărul și costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populația României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaților și Senatului, pensiile și avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse, vrem să evităm hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfășoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepționale", a pecizat liderul USB.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL