Cîțu îl susține pe Orban și dă vina pe PSD că nu a găsit surse de finanțare pentru creșterea alocațiilor și pensiilor

Sunday, 19 January 2020, 14:34 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă, după ce premierul Ludovic Orban a condiţionat creşterea pensiilor şi alocaţiilor de evoluţia economiei, că susţine 100% declaraţiile acestuia şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

”Premierul României a făcut o declaraţie pe care o susţin 100%. Dinamica creşterilor cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget. Mai ales în situaţia României unde 2/3 din cheltuielile curente sunt salarii şi asistenţă socială. În plus, dublarea alocaţiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare-venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli”, afirmă ministrul Finanţelor.
  
 El susţine că a căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor, sursa de finanţare, şi nu  găsit-o. La fel cum nici pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocaţiile PSD nu a menţionat o sursă de finanţare.
 
”Iresponsabilitate maximă din partea socialiştilor care, în disperarea de a-şi salva imaginea, sunt gata să arunce în aer România. Guvernarea PNL este una RESPONSABILĂ. Venim cu SOLUŢII atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, conchide Florin Cîţu.
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-19 20:36:45
Minciuna ca mod de viata

Nu esti capabil sa gasesti 6 miliarde pe an, pleaca! Bye bye! Ce mai cauti la guvernare? Ce pretentii mai au oamenii de la neispraviti de genul asta? Cheltuiti miliarde cu alegerile, cu companii de stat intesate cu neamuri , organizati in clanuri, platiti clientela politica la greu, puneti presiune pe firmele Romanesti iar pe multinationale nici macar nu le deschideti usa, speculati prabusirea intentionata a leului si spuneti ca nu gasiti cateva miliarde de Ron? Mars acasa.

2020-01-19 20:54:16
Neală Pantazzi

Dacă azi guvernul Dănciĺă era la guvernare salariile si pensiile erau majorate indiscutabil dar datorită unor nemernici aceste creșteri financiare vor fi dirijate spre alte buzunare.

2020-01-19 21:03:59
Long John

Guvernul Orban astăzi la această oră nu este încă expresia voinței electoratului romănesc ci este expresia unui troc politic făcut de cățiva indivizi dubioși cercetați în trecutul lor politic de DNA.

Alte articole din: POLITICĂ