Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine crede că va scăpa după decizia Curții Constituționale?

Wednesday, 07 November 2018, 20:29 Sursă: REALITATEA.NET

Printre cei care ar putea să vadă o speranță după decizia de azi se numără Liviu Dragnea, Elena Udrea, Alina Bica, Dan Șova, Dorin Cocoș sau Gheorghe Ștefan Pinalti. Adică toate dosarele în care completele de cinci judecători au pronunțat decizii definitive de condamnare.

Liviu Dragnea, condamnat în februarie 2017 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului ar putea să redevină un om cu cazierul curat. Liviu Dragnea anunțase încă de la începutul anului trecut că are de gând să conteste decizia cu orice preț. Acum, cu un guvern capabil să formuleze o astfel de contestație la CCR și cu judecători constituționali care au făcut parte din partidul pe care îl conduce, și-a văzut visul împlinit.

Și Elena Udrea va putea să ceară rejudecarea printr-o cale extraordinară de atac. Ea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia A venit în iunie 2018 în condițiile în care fostul ministru al dezvoltării era în Costa Rica de aproximativ jumătate de an.

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica acum colegă de arest cu Udrea în Costa Rica, ar putea cere și ea rejudecarea condamnării.

Și Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan – Pinalti, Gabriel Sandu din lotul Microsoft au fost condamnați tot de completul de cinci judecători după 2014. Dan Șova, condamnat în dosarul CET Govora la trei ani de închisoare cu executare ar putea și el să-și pună speranța într-o rejudecare.

În toată această ecuație, ghinionist este Adrian Năstase. El a fost condamnat în ianuarie 2014, iar decizia Înaltei Curți privind completele de cinci judecători datează… din februarie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL