Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cinci remedii naturale care repară pielea călcâielor

Monday, 03 July 2017, 20:41 Sursă: REALITATEA.NET

Cremă cu lămâie, sare, glicerină şi apă de trandafiri

Înmoaie-ţi picioarele într-un vas cu apă caldă, în care pui sare grunjoasă, zeamă de lămâie, glicerină şi apă de trandafiri. După ce stai 15-20 de minute, freacă-te pe călcâie cu un dispozitiv abraziv. Apoi, faci un amestec din: o linguriţă de glicerină nediluată, o linguriţă cu apă de trandafiri şi o linguriţă cu zeamă de lămâie şi îl aplici pe călcâie, după care stai aşa toată noaptea. Spală-te cu apă călduţă dimineaţa. Repetă tratamentul câteva zile.

Ulei vegetal

După ce te speli pe picioare, le cureţi şi le usuci complet, aplică un strat de ulei vegetal în zonele cu crăpături. Pune-ţi o pereche de şosete groase şi lasă-le aşa peste noapte.

Ceară cu parafină

Ia nişte ceară de parafină şi amestec-o cu ulei de muştar sau de cocos. Încălzeşte amestecul într-o cratiţă, până când ceara se topeşte suficient. După ce a ajuns la temperatura camerei, aplică pe laba piciorului. Fă această operaţiune înainte de culcare şi acoperă cu şosete. Spală-te foarte bine a doua zi dimineaţă.

Miere

Pune o ceaşcă de miere într-o jumătate de găleată de apă caldă. Înmoaie-ţi picioarele 15-20 de minute, apoi îndepărtează încet pielea uscată.

Cremă cu banane

Ia pulpa de la o banană coaptă şi aplic-o pe părţile crăpate ale călcâiului şi labei piciorului. Stai aşa timp de 10 minute, apoi spală-te.

sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL