Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cinci orașe și o comună din Alba intră în CARANTINĂ de marți

Monday, 16 November 2020, 13:25 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere va fi interzisă. Se permite tranzitarea de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă staționarea în localitate.

Vor fi interzise și circulația și staționarea în spații publice a persoanelor, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Declarația trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura olografă a declarantului. Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de patru mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. La înmormântări pot participa maximum opt persoane în interior și maximum 20 în exterior.

Se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maximum zece persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maximum 20 persoane, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

În intervalul orar 06:00-22:00, circulația va fi interizisă, cu unele excepții. Mai multe informații despre regulile și excepțiile stabilite de autorități sunt disponibile pe realitateadealba.net.

 

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL