China renunţă la softurile antivirus ale Symantec şi Kaspersky Lab

Monday, 04 August 2014, 15:18, Sursă: Mediafax

Guvernul chinez a renunţat la achiziţia de softuri antivirus ale companiilor Symantec şi Kaspersky Lab, din motive de securitate, au declarat surse apropiate situaţiei.

Adaugă părerea ta

Excluderea a avut loc după ce Ministerul pentru Securitate Publică a avertizat în iunie că programele antivirus ale Symantec prezintă vulnerabilităţi de securitate, au spus sursele, citate de Bloomberg.

Agenţia pentru achiziţii a Chinei a eliminat programele antivirus ale celor două companii de pe o listă a softurilor aprobate, care include şi produse ale unor companii locale, precum Qihoo 360 Technology şi Kingsoft.

China a intensificat verificarea companiilor străine, după dezvăluirile lui Edward Snowden referitoare la programul de spionaj al Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, şi inculparea a cinci ofiţeri de armată chinezi pentru sustragerea de informaţii.

Google şi Apple au fost criticate de presa de stat chineză pentru că ar fi colaborat cu autorităţile americane în activităţi de spionaj, în timp ce Microsoft a fost exclusă de la o comandă de achiziţie a guvernului chinez.

Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE