Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

China încearcă să schimbe povestea originii COVID-19: "Toate dovezile sugerează că nu a început în Wuhan"

Sunday, 29 November 2020, 14:25 Sursă: Realitatea.net

Presa de stat a raportat intens în ultima perioadă despre coronavirusul descoperit pe ambalajele importurilor de alimente congelate, care nu a fost considerat un vector semnificativ de infecţie în alte părţi, şi cercetarea posibilelor cazuri de boală descoperite în afara graniţelor Chinei înainte de decembrie 2019, relatează Guardian, preluat de Mediafax.
 
Ziarul oficial People’s Daily a susţinut - într-o postare pe Facebook publicată săptămâna trecută - că „toate dovezile disponibile sugerează că coronavirusul nu a început în Wuhan”.
 
O poziție similară este susținută și de un purtător de cuvânt al ministerului de Externe. „Deşi China a fost prima care a raportat cazuri, nu înseamnă neapărat că virusul este originar din China”, a declarat Zhao Lijian într-un briefing de presă. „Urmărirea originii este un proces continuu care poate implica mai multe ţări şi regiuni”, a adăugat acesta.
 
Oamenii de ştiinţă chinezi au trimis chiar o lucrare pentru publicare către Lancet, aflat în evaluare, care susţine că „Wuhan nu este locul în care s-a petrecut pentru prima dată transmiterea SARS-CoV-2 de la om la om”, sugerând în schimb primul caz ar fi putut fi în „subcontinentul indian”, mai arată sursa citată.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL