Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Chimiștii și biochimiștii protestează la Ministerul Sănătății

Thursday, 10 May 2018, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

Chimiștii și biochimiștii care protestează în fața Ministerului Sănătății poartă măşti sanitare şi mănuşi chirurgicale, având pancarte cu mesajele: "OBBCSSR vrem coeficient 3,75%", "OBBCSSR solicită 6% din PIB pentru sănătate", "Competenţa face diferenţa", "Cerem OUG pentru salarizarea corespunzătoare a membrilor OBBCSSR". Chimiștii și biochimiștii care s-au adunat în fața ministerului sunt în număr de 40.

După greva de avertisment din spitale, Legea salarizării şi Regulamentul de sporuri pentru personalul din spitale se vor modifica, au anunţat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, sindicatele din Sănătate au anunţat că vor renunţa la grevă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat, marţi, că, în urma discuţiilor cu sindicatele din Sănătate, s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor au fost aplicate în mod subiecte.

"Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor a fost aplicată în mod subiectiv", a afirmat Sorina Pintea, adăugând că doar doua spitale au declarat că au avut scăderi salariale. "În urma discuţiilor de astăzi s-a decis modificarea Legii salarizării", a mai spus ministrul Sănătăţii, adăugând că se va verifica şi urmări modul de aplicare a Legii salarizării şi a Regulamentului sporurilor.

Legea salarizării se modifică: Angajaţii din spitale cu salarii reduse vor primi banii înapoi


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL