Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Chimicale din produsele cosmetice: cât de periculoase sunt pentru sănătate

Monday, 18 May 2015, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui studiu efectuat de Departamentul de Stat pentru Sanatate si Servicii Medicale din SUA, pielea unei femei intra in contact, zilnic, cu 160 de chimicale provenite din produsele cosmetice si din cele de ingrijire personala.

De la sampon la lotiune de corp, de la produse de machiaj la deodorant, de la spuma de par la crema depilatoare, numeroase femei isi expun propria piele numeroase chimicale aproape zilnic. Chiar daca studiul a fost facut in Statele Unite ale Americii, poate oferi o imagine destul de clara si destul de nelinistitoare asupra riscurilor de sanatate la care se expun si femeile din Romania care, in esenta, nu fac altceva decat sa se mentina curate si prezentabile in societate, scrie lyla.ro.

Iata care sunt principalele substante chimice din produsele cosmetice si din cele de ingrijire personala:

Acestea ar trebui in mod obligatoriu evitate, iar singurul lucru pe care-l putem face este sa citim cu atentie eticheta si sa cumparam produsele care NU le contin!
– lactic acid, glycolic acid, triple fruit acid, stearic acid, AHA (alpha hydroxy acids)
– acrylamide – este un cunoscut cancerigen folosit la unele creme de fata sau maini
– alcohol denat sau denaturated alcohol, o petrochimicala ce poate cauza eczema sistemica, dermatita de contact si sensibilitati chimice


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL