Chestorul Liviu Vasilescu este noul șef al Poliţiei Române

Wednesday, 21 August 2019, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Poliția Română are un nou șef, în persoana lui Liviu Vasilescu, fostul șef al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale.

Liviu Vasilescu fusese schimbat din funcția de șef al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției din România, în aprilie 2018, și mutat la Direcția de Arme și Muniții.

Potrivit surselor G4Media, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile-cheie cu care lucra DNA după decizia Curții Constituționale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale.

Miza schimbării conducerii DOS ar fi fost dorința lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esențiale din Poliția Română în relația cu DNA.

Funcţia de inspector-şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române rămăsese vacantă din luna iulie. La momentul respectiv, Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne, în contextul cazului Caracal.

„Am propus demiterea şefului Poliţiei Române, care este lângă mine, a prefectului judeţului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (…) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, şi atunci (…) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta”, a declarat fostul ministru de Interne, în iulie, la Caracal. 

Ioan Buda l-a completat spunând că a luat act de demiterea sa pentru intervenţia defectuoasă în cazul crimelor de la Caracal.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL