Cheltuieli aberante la "Zilele Sectorului 5". 35.000 lei pentru o pagină de Facebook

Friday, 21 September 2018, 09:39, Sursă: REALITATEA.NET

Cheltuieli aberante la „Zilele Sectorului 5”. Pentru evenimentul unde a fost lăudat primarul Daniel Florea s-a creat o pagină de Facebook cu 35.000 de lei, conform Libertatea.

Adaugă părerea ta

O muncă pe care oricine o face în câteva minute și 40 de știri postate pe Facebook au fost evaluate la aproape 8.000 de euro, a scris Libertatea.

În oferta tehnică pentru „Zilele Sectorului 5” – document public pe care Centrul Cultural l-a pus doar parțial la dispoziția publicului, dar fără sume – apare și promovarea pe online, prin „crearea și administrarea pagină social media”.

Suma acestui serviciu a fost dezvăluită de firma Libro, care a primit contractul de 700.000 de euro.

Ce s-a făcut de acești bani?

Teoretic, Libro se obliga se facă „promovare online, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru o perioadă de minimum zece zile, înainte, în timpul și după finalizarea evenimentului, creare și administrare pagină social media, interacțiune și postare de conținut relevant”.

Întâi au creat pagina, proces care durează câteva minute. Au făcut-o pe 9 septembrie, cu doar 5 zile înainte de concerte.

O pagină de Facebook se face imediat, iar pagina Sectorului 5 are minimum de elemente: fotografie de profil, fotografie de cover, adresă.

Și dacă s-ar fi cumpărat promovare pe Facebook pentru pagina creată, cu 200 de euro pe zi „dărâmi netul”, ca să cităm oameni care fac în mod curent acest lucru. Oricum, nu era nevoie de 8.000 de euro!

Dar nu e cazul să se fi făcut promovare.

Ce au făcut, totuși? Au pus doar 40 de postări, ei fiind obligați, prin contract, să realizeze „postare de conținut relevant de cel puțin 3 ori pe zi a paginii create special pentru eveniment”, a scris sursa citată.

Citește aici detalii!