Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CHECK-IN. Pădurea Băneasa, pericol pentru vizitatori. Jogging în bătaia puștii

Monday, 23 November 2020, 07:36 Sursă: Realitatea PLUS

Astăzi ne dăm check-in în Pădurea Băneasa. Doar că trebuie să avem grijă pentru că puteți să fiți răniți grav dacă nu sunteți atenți. În Pădurea Baneasa, este permis vânatul, fiind fondul de vanatoare al asociatiei AVPS Lunca.

Cei care dețin terenuri în acest loc s-au revoltat și se tem că autoritățile le pun viața în pericol. Practic, vânătorii pot împușca un mistreț pe proprietatea ta fără să te anunțe, și asta cu autorizație de la Ministerul Mediului. 

Marea problemă este expansiunea imobiliară din ultimii ani. Între mistreți și puștile vânătorilor stau oamenii obișnuiți care nu vor să fie împușcați accidental când fac jogging.

O bloggeriță celebră care locuiește în zonă a fost la un pas să ajungă țintă fără voie după ce nu a fost informată că pe proprietatea ei se desfășoară o partidă de vânătoare.

Femeia a povestit pe Facebook pățania și a cerut măsuri urgente. Oare cât mai durează până când fenomenul va fi stopat? E nevoie de o tragedie ca să fie luate măsuri? Oare nu ar fi mai eficientă și mai corectă comunicarea dintre Ministerul Mediului, Garda Forestieră București, Poliția Sector 1, Primăria Sector 1, Primăria Voluntari și Consiliul Județean Ilfov? 

Realitatea Plus a decis să dea Check In acolo unde autoritățile ar trebui să intervină cu măsuri urgente. Astfel, în loc de scuze, cei care ne conduc vor avea o hartă cu probleme la care trebuie să găsească soluții preventiv. Semnalați-ne și dumneavoastră astfel de puncte fierbinți pe adresa martorocular@realitatea.net și le vom pune pe harta Check-IN.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL