Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CHECK-IN. Control financiar la Federația Română de Fotbal, după 6 ani

Friday, 27 November 2020, 10:34 Sursă: Realitatea PLUS

Punem astăzi pe harta Check-In Federația Română de Fotbal. Inspectorii ANAF au descins printre documentele financiar contabile ale instituției, care patronează fotbalul românesc încă din 17 noiembrie, iar raportul controlului va fi dat publicității la finalul anchetei. 

Se pare că, în urma dezvăluirilor de la Realitatea PLUS, instituțiile statului s-au autosesizat și au luat la verificat birourile federației în căutarea urmelor jafului din sportul rege. Acesta ar fi primul control după 6 ani, de când a fost numit Răzvan Burleanu la conducerea Federației.

Timp de mai multe săptămâni, postul nostru a prezentat mărturiile mai multor personalități din fotbalul românesc despre cum s-ar fi făcut nereguli uriașe cu sume mari de bani. În acest context, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a cerut rapid să vadă situația mai multor organizații din lumea sportului. 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a dezvăluit, în direct la Realitatea PLUS, legătura mai puțin știută a lui Răzvan Burleanu cu Statul Paralel. Burleanu a devenit șeful FRF la doar 29 de ani, iar Cristian Rizea a declarat că alegerea lui a fost orchestrată de George Maior și Vasile Dîncu. 

Și fostul medic al naționalei de fotbal, Pompiliu Popescu, a dezvăluit, la Realitatea PLUS, că FRF colaborează de mai mulți ani cu o firmă numită „Vitrina” - controlată de Vasile Dîncu. Interesele politicienilor în ceea ce privește sportul pot fi de două feluri - ori oamenii politici și din servicii și-au dorit un fotbal, care să aducă plus valoare și venituri federației pentru susținerea programelor sale și a sportului românesc ori au pur și simplu interese financiare.

În oricare dintre cazuri, inspectorii ANAF vor întocmi un raport ce va scoate la lumină toate neregulile. Un lucru e cert. Istoria recentă ne demonstrează că atunci când politicul se implică în domenii în care nu are ce căuta e vorba de corupție în cele mai multe cazuri. Așa că vom urmări acest subiect atent pentru dumneavoastră și din respect pentru microbiștii din toată țara, care merită să afle adevărul. 

Ana Maria Păcuraru va da Check In pe harta celor mai controversate locuri din București și împrejurimi. Dacă autoritățile nu știu unde sunt problemele, le vom identifica noi. Dacă aveți un pont, așteptăm să ne scrieți pe martorocular@realitatea.net. Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL