Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cetățenii unei țări din Oceanul Pacific au votat în favoarea legalizării EUTANASIERII. Ce spune LEGEA

Friday, 30 October 2020, 11:18 Sursă: Realitatea.net

Potrivit Reuters, End of Life Choice Act 2019 va premite bolnavilor în fază terminală, care au mai puţin de şase luni de viaţă şi care au capacitate de decizie, să aleagă sinuciderea dacă medicii o aprobă. Oponenţii acestei măsuri susțin însă că legii îi lipsesc măsuri de siguranţă adecvate.
 
Referendumul a fost organizat împreună cu alegerile generale. Separat, neozeelandezii au respins cu 53,1% propunerea de a legaliza utilizarea de cannabis în scop recreaţional.

End of Life Choice Act a fost aprobată de Parlament în 2019, după mai mulţi ani de dezbateri. Ea a fost apoi supusă referendumului, urmând să intre în vigoare dacă peste 50% dintre votanţi o aleg, scris și news.ro.

Potrivit textului, o persoană nu poate fi eligibilă pentru sinucidere asistată pe baza faptului că are o vârstă avansată, o boală mintală sau un handicap.

Legea autorizează un medic sau asistent să prescrie sau să administreze o doză medicală letală care să fie luată sub supraveghere, dacă toate condiţiile sunt întrunite.

Eutanasia este legală, în prezent, și în câteva state din SUA şi statul Victoria din Australia.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL