Cercetătorii au descoperit cauza care duce la decese din cauza țigărilor electronice

Monday, 16 September 2019, 18:14 Sursă: REALITATEA.NET

Nici țigările clasice nici cele electronice nu sunt bune pentru sănătatea ta. Iar dacă credeai că țigările electronice sunt o alternativă mult mai sănătoasă a celor clasice, te înșeli. Drept dovadă, în ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe decese cauzate de țigările electronice.

Adaugă părerea ta

Aproximativ 450 de oameni s-au îmbolnăvit și șase au murit până în acest moment. Cauza nu este una clară, însă boala pare să fie cauzată de aceste țigări electronice, potrivit specialiștilor.

În acest sens, oamenii de știință au realizat un studiu care arată că boala ar avea lagătură cu macrofagele, un tip de celule albe care au rolul de a proteja sistemul imunitar. Acestea se hrănesc cu agenții patogeni pe care îi întâlnesc în organism. Astfel, acestea absorb virusurile și bacteriile care ar putea cauza boli și le blochează în interiorul lor. Folosesc apoi un anumit tip de enzime digestive pentru a le dizolva, iar astfel agentul patogen dispare.

În general, macrofagele reușesc să facă diferența între celulele bune și cele rele și nu le atacă pe cele care nu fac rău organismului. Totuși, rata de succes nu e tocmai de 100%. Așadar, cercetătorii cred că exact aceasta este cauza care declanșează boala misterioasă legată de țigări electronice.

Pentru a testa această ipoteză, o echipă de cercetători de la University of Utah a efectuat teste pe șase pacienți care prezentau simptome specifice acestei boli. Iar potrivit, rezultatelor în plămânii acestora se afla o cantitate mare de un tip ciudat de macrofage, pline de grăsime.
„Motivul pentru care acestea ar conține o cantitate mai mare de grăsime ar fi legat de existența acetatului de vitamina E. Acesta este un tip de nutrient solubil în grăsimi care a fost descoperit că ar fi contaminat anumite produse de vaping", au declarat cercetătorii.

Momentan, specialiștii nu au suficiente dovezi pentru a afirma că acestă boală este cauzată de țigările electronice, însă descoperirea ar reprezenta un pas semnificativ înspre obținerea unui tratament.

Sursa