Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Cercetător american: Moartea ar putea fi un proces reversibil

Wednesday, 16 March 2016, 21:52 Sursă: REALITATEA.NET

Din punct de vedere ştiinţific, moartea este definită că fiind momentul în care toate funcţiile biologice ale unui organism încetează să mai funcţioneze. Pe de altă parte, în cele mai multe ţări din lume, moartea cerebrală (caracterizată prin întreruperea completă şi ireversibilă a activităţii creierului) este văzută că fiind, de fapt, momentul în care o persoană poate fi declarată decedată.

Pastor se întreabă dacă omenirea a ajuns la acel nivel tehnologic, care i-ar permite să împingă graniţele morţii măcar cu câţiva ani. În acest sens, el da că exemplu capacitatea unor animale, precum amfibienii sau peştii, de a-şi regenera şi remodela anumite porţiuni ale creierului, deşi acestea ar putea fi foarte grav afectate. Specialistul susţine că acest proces ar putea fi transpus în cazul unor persoane aflate în moarte cerebrală.

Abilităţile acestor vieţuitoare au fost intens studiate de oamenii de ştiinţă pe parcursul ultimelor decenii. În tot acest timp, au fost realizate transplanturi de creier pe animale cum sunt, de exemplu, salamandrele, pentru a află cum evoluează capacitatea lor de memorare, după ce au suferit traume cerebrale severe. Rezultatele studiilor au fost cât se poate de evidente: amfibienii îşi recuperaseră aproape complet abilitatea de a procesa informaţiile receptate din mediul exterior.

Sursa: bzi.ro

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL