Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Centrul European de Control al Bolilor, după ce numărul noi de infectări a depășit 5.000: Evoluția Covid în România provoacă ÎNGRIJORARE

Friday, 23 October 2020, 22:23 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Țările care produc ”îngrijorare profundă” sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Franța, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia și Regatul Unit. Aceste țări au fost catalogate ca provocând ”îngrijorare profundă” din cauză că ratele de pozitivare sunt egale sau mai mari de 3%, precum și din cauza ratelor mari de infectare în cazul persoanelor vârstnice sau și ratele de mortalitate.

Potrivit comunicatului ECDC, deși a fost o creștere generală a nivelurilor de testare în aceste țări, această creștere nu explică întregul grafic epidemiologic în aceste țări. ”Noua evoluție a epidemiei în țările europene „pune o problemă majoră de sănătate publică, majoritatea țărilor având o situație epidemiologică foarte îngrijorătoare”, a comentat șefa Centrului cu sediul la Stockholm, Andrea Ammon, într-un comunicat al ECDC, potrivit AFP.

„Impactul în ceea ce privește presiunea asupra serviciilor de sănătate și a mortalității devine din ce în ce mai evident. Cu niveluri ridicate de transmitere, protejarea persoanelor vulnerabile devine mai dificilă și este inevitabil ca mai mulți dintre aceștia să se contracteze forme serioase", continuă oficialul european.

Reamintim că, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, vineri au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 

Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL