Cele patru sentimente care îți distrug viața și cum să le învingi

Thursday, 25 August 2016, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fraza cea mai citată, şi anume că 5 minute de supărare lasă fără apărare organismul pentru 5 ore, la îndemâna viruşilor şi a bacteriilor care pot declanşa boli, conţine un adevăr redescoperit mereu pe mapamond. Pe scurt, binele generează bine. Niciun om de ştiinţă, însă, nu a furnizat formula prin care gândul, cea mai puternică forţă din univers, construieşte realităţi palpabile.

 

Datorită fizicii cuantice, ştim astăzi că este posibil ca mintea omului să transforme gândurile în materie, deci dacă am cunoaşte şi formula, am putea crea doar binele. Cu condiţia să ne dorim asta. Aşa cum la originea oricărei boli stă un dezechilibru emoţional combinat cu o alimentaţie care inhibă eliberarea de hormoni ai fericirii, simpla programare a conştiinţei să se elibereze de stres reprezintă cheia sănătăţii.

Cercetători din întreaga lume acordă timp tot mai generos studiilor privind gestionarea urii, furiei, neîncrederii şi îndoielii, cei 4 demoni ai depresiei, considerată boala secolului. De pildă, interacţiunile dintre creier, sistemul imunologic şi sistemul endocrin, care este rolul geneticii în declanşarea stărilor anxioase şi a depresiei şi cum afectează neurologic organismul fac parte dintr-un proiect gigantic derulat la Şcoala medicală de la Harvard.

Cercetătorii americani pe de o parte, şi cei suedezi şi chinezi pe de alta, au deocamdată o singură concluzie: inteligenţa emoţională stă la originea evoluţiei omului. Un sfat simplu pentru gestionarea depresiei porneste de la conştientizarea nevoii de schimbare a interacţiunii cu ceilalţi. Dacă încrederea în propriile forţe, comulată cu nevoia de bine, ar fi constantele tuturor oamenilor care interacţionează, rezultatul ar fi armonia. Cel mai bun un exemplu îl furnizează psihiatrii. Deşi prescriu ceea ce ei înşişi numesc "gadgeturi chimice", psihiatrii sunt convinşi că rezultatele cele mai bune în redobândirea echilibrului într-o depresie îl obţin persoanele religioase, sau cel puţin credincioase.

Este dovada cea mai bună a eficienţei medicaţiei în funcţie de încrederea că aceasta are efect. Pasul următor, renunţarea la medicaţie, este aşadar posibil când organismul memorează o obişnuinţă, iar gândul ia controlul şi direcţionează inteligenţa emoţională spre vindecare. Concluziile psihiatrilor, neurologilor şi specialiştilor în fizică cuantică ajung prin urmare, în acelaşi punct: binele generează bine, iar realitatea este generată de puterea minţii. Este, dacă doriţi, exact ceea ce spunea neurologul român Constantin Dulcan în 1981 în "Inteligenţa Materiei", o carte care a bulversat nu doar România.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri