Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai mari curiozități despre deținuți și închisori! Nu o să-ți vină să crezi

Tuesday, 06 December 2016, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

Acestea sunt cele mai mari curiozități despre deținuți și închisori, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Televizoare în închisori

Unele închisori private au realizat că televizoarele sunt o modalitate ieftină de a menține calmul deținuților decât angajarea mai multor paznici.

2. Incredibil, dar adevărat

În Japonia, prizonierii condamnați la moarte nu sunt anunțați cu privire la moarte lor iminentă decât cu câteva ore înainte. Familiile lor sunt notificate numai după aceea.

3. Timothy Leary

Atunci când psihologul Timothy Leary a fost trimis la închisoare în 1970, el a fost supus unui test psihologic, folosit pentru a atribui prizonierilor diferite detalii de lucru. Având în vedere că el fusese cel care a proiectat testul, a trecut de acesta în așa fel încât să fie trimis la o închisoare de minimă securitate, de unde ar fi putut scăpa în cele din urmă.

4. Groenlanda

În Nuuk, Groenlanda, unii deținuți au cheile de la propriile lor celule, fiindu-le permis să părăsească închisoare pentru a merge la școală și la locul de muncă. Unii dintre ei merg chiar și la vânătoare.

5. Cartea Recordurilor

Cel mai lung timp petrecut de un condamnat în “celula morții” a fost boxerul japonez Iwao Hakamada. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a petrecut 46 de ani în această celulă, până la eliberarea sa în 2014.

6. Incendiu la închisoare

În timpul unui incendiu la Penitenciarul din Ohio în 1930, gardienii au refuzat să elibereze deținuții din celule. Unii prizonieri, însă, au reușit să învingă câteva gărzi și au început să-și elibereze colegii.

7. Eugen Debs

Chiar dacă a deservit 10 ani în închisoare pentru un discurs susținut, Eugen Debs s-a înscris în cursa pentru președinție în 1920, fiind votat de peste un milion de alegători.

8. Cel mai fericit prizonieri

Joe Arridy a fost unul dintre cei mai fericiți prizonieri condamnați la moarte. Având un coeficient de inteligență de 46, cât timp a stat în celula morții acesta s-a jucat cu un tren oferit de un gardian. Mai târziu, când  fost dus în camera de gazare, în 1993, a trecut printr-un moment de anxietate, însă după e directorul l-a apucat de mână să-l liniștească acesta s-a relaxat. A fost achitat postum în 2011.

9. Deținuții sunt mai buni dacă...

Închisoarea de stat din Indiana a inițiat un program care permite prizonierilor să adopte o pisică, întrucât se crede că, prin îmbunătățirea stării de spirit, rezultatele de reabilitare pot fi remarcabile.

10. Readucerea pedepsei

Pedepsele deținuților thailandezi pot fi reduse în cazul în care iau parte la meciuri de box împotriva străinilor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL