Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai expuse bănci la turbulenţele din Rusia sunt...

Wednesday, 30 July 2014, 13:20 Sursă: REALITATEA.NET

De asemenea, FMI avertizează că ratele mai ridicate ale dobânzilor pe plan mondial în combinaţie cu un un avans mai lent al creşterii pe pieţele emergente ar putea reduce două puncte procentuale din avansul economiei mondiale în următorii cinci ani.

În raportul care evaluează modul în care politicile naţionale ar putea afecta economia globală, FMI a avertizat că actualul conflict dintre Rusia şi Ucraina ar putea avea repercursiuni asupra Europei dacă vor spori sancţiunile adoptate împotriva Rusiei, fiind afectate şi livrările de gaze naturale spre statele europene şi băncile de pe continent.

Efectele conflictului ar putea provoca noi turbulenţe pe pieţele financiare, în contrast perioada calmă din ultimele săptămâni, avertizează FMI.

În cel mai pesimist scenariu al FMI, SUA şi Marea Britanie ar putea înăspri politicile monetare mai devreme decât se estima, ceea ce ar majora costurile de împrumut în întreaga lume iar creşterea pieţelor emergente ar încetini cu încă 0,5 puncte procentuale în următorii trei ani.

Cele două evoluţii ar duce la o creştere mai lentă a economiei globale şi ar afecta în special acele pieţe emergente cu mari dezechilibre, cum ar fi Argentina, Brazilia, Rusia şi Turcia. AGERPRES


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL