Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai bune surse de magneziu

Monday, 18 July 2016, 11:00 Sursă: REALITATEA.NET

De ce important magneziul

Carența de magneziu și mai ales lipsa lui din sânge se numără printre cauzele atacurilor de cord, palpitaţiilor, aritmiilor, anghinei pectorale și a altor boli de inimă datorate tulburărilor metabolice pe care le aduce cu sine carenţa de magneziu. Asemănător calciului, magneziul este implicat în transmiterea influxului nervos care duce la contracţia sau relaxarea musculară.

Lipsa magneziului poate contribui la apariția osteoporozei, deoarece este un mineral care ajută la absorbţia de calciu, vitamina D, potasiu şi fosfor. Aşadar, carenţa de magneziu reprezintă un factor de risc îndeosebi pentru femeile aflate la menopauză. De cele mai multe ori, lipsa calciului ascunde o scădere a cantităţii de magneziu din organism. Un aport potrivit de magneziu asigură densitatea minerală a oaselor.

Știai că…

…simptomele lipsei de magneziu sunt oboseala, crampele musculare, anxietatea, deficitul de atenţie, nervozitatea?

Peștele

Magneziul este esențial în procesul de transformare în energie a substanțelor procurate din alimente. Ai grijă ca din meniul zilnic să nu-ți lipsească peștele sau oul. Peștele gras îți asigură necesarul cotidian de magneziu, important pentru combatarea stresului și a oboselii.

Descoperă și alte alimente care-ți aduc un plus de magneziu AICI


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL