Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel puțin patru morți și 24 de răniți într-un cutremur produs în sud-vestul Chinei

Tuesday, 19 May 2020, 11:40 Sursă: Realitatea.net

Potrivit autorităţilor locale, seismul s-a produs luni seară, la ora locală 21:47, la o adâncime de 8 kilometri, în comitatul Qiaojia, aparţinând prefecturii Zhaotong.

O mobilizare uriașă de forțe a avut loc, fiind activat răspunsul la situaţiile de urgenţă, iar în zonă au fost trimise mai multe echipe de intervenţie, printre care și o echipă de intervenţie din bazinul minier Zhaotong. Departamentul pompierilor a trimis la faţa locului 91 de efective, 19 camioane şi patru câini antrenaţi pentru operaţiunile de salvare.

Între timp, mai multe utilaje de excavare lucrează la îndepărtarea aluviunilor provocate de alunecările de teren produse în mai multe localităţi din comitatul Qiaojia.

Au fost, de asemenea, distribuite corturi de campanie, saltele şi alimente de bază, precum orez şi ulei, în municipiul Xiaohe, unul dintre cele mai afectate de seism.

Regiunile din sud-vestul Chinei sunt afectate frecvent de seisme şi mii de persoane au murit în această zonă în urma cutremurelor din ultimul deceniu, conform sursei citate.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL