Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanț șocant al atentatului de la Bagdad. 125 de morți în atacul revendicat de Statul Islamic

Sunday, 03 July 2016, 12:05 Sursă: REALITATEA.NET

Este cel mai sângeros atentat din capitala irakiană din acest an. Atacul a avut loc pe o stradă din cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului, scrie AFP, citată de Agerpres. Deflagrația s-a produs în apropierea unui restaurant, fiind incendiate și mai multe magazine.

Într-un comunicat difuzat de SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste, Statul Islamic, grupare radicală sunnită, a transmis de asemenea că unul dintre combatanții săi a aruncat în aer o mașină capcană în apropiere de o adunare a șiiților, o comunitate musulmană majoritară în Irak și considerată eretică de către Statul Islamic.

Atacul survine la o săptămână după ce SI și-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni.

Atentatul arată că gruparea extremistă reușește în continuare, în pofida înfrângerilor suferite în ultima perioadă, să lovească prin atentate extrem de sângeroase.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL