Cel mai uşor smartphone din lume

Monday, 30 June 2014, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

În lupta după superlative absolute în specificaţii, cel puţin momentan, XOLO Win Q900s este cel mai uşor smartphone din lume.

Adaugă părerea ta

Cu toate că un număr foarte mic de utilizatori îşi alege telefoanele după superlativele absolute pe care şi le asumă la un moment dat, producătorii parcă abia aşteaptă să se mândrească cu astfel de titluri. Telefonul de mai sus este cel mai uşor smartphone din lume.

XOLO Win Q900s cu Windows Phone reuşeşte să se încadreze în 100 de grame. În contextul în care iPhone-ul 5s are 112 grame şi micuţul Galaxy S4 mini urcă ştacheta la 107 grame, e evident că nu este foarte uşor să cobori sub aceste cifre. Partea amuzantă este că există mulţi utilizatori care îşi doresc un telefon mai greu pentru sentimentul pe care ţi-l lasă când îl ai în mână. Această particularitate contează însă mai puţin în cazul celor de la XOLO.

În rest, Win Q900s nu este un terminal cu specificaţii de vârf. Este creat în jurul unui LCD IPS de 4,7 inci cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli protejat cu Dragontrail Glass. Aceasta din urmă este o tehnologie similară cu cea folosită de Gorilla Glass pe care o mai puteţi întâlni la Xperia Z2. Partea de procesare este realizată printr-o combinaţie dintre un quad core Qualcomm Snapdragon 200 la 1,2 GHz, 1GB RAM şi GPU Adreno 302. Memoria internă este limitată la 8 GB de spaţiu, dar poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD de până la 32GB. Are două camere, una de 8MP pe partea din spate şi una frontală de 2MP. Nu suportă LTE, doar HSPA+. Bateria de 1800 mAh vine cu abilitatea de a se încărca până la 100% în doar 2,4 ore. Citeste mai mult pe playtech.ro.