Cel mai PERICULOS loc pentru femeile din întreaga lume

Monday, 04 February 2019, 09:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cercetătorii au descoperit unde este cel mai periculos loc pentru femei din întreaga lume este! Acesta este, din nefericire, acasă!

Mai mult de jumătate dintre femeile asasinate anul trecut - – mai exact din 87000 de cazuri raportate, 50000 (reprezentând 58%) - au fost ucise de partenerii sau de membrii familiei lor, potrivit unui nou studiu realizat de Națiunile Unite. Ce înseamnă asta, în cifre? 6 femei sunt ucise pe oră sau 137 pe zi, de către oameni pe care îi cunosc. "Femeile continuă să plătească cel mai mare preț ca urmare a inegalității între sexe, a discriminării și a stereotipurilor negative", a declarat pentru Agence France-Presse directorul executiv al UNODC(United Nations Office on Drugs and Crime), Yury Fedotov. "Faptul că femeile continuă să fie mult mai afectate de acest tip de violență decât bărbații indică un dezechilibru în relațiile de putere între femei și bărbați în sfera domestică".

În vreme ce marea majoritatea a victimelor omuciderilor intenționate este reprezentată de bărbați, femeile reprezintă 82% din cazurile de cedes survenite în urma violenței domestice. În 2017, cele mai multe cazuri de femicide au fost înregistrate în Asia – circa 20000 de cazuri. Cu toate acestea, doar 0,9 din 100000 din ele au ca vinovat partenerul de viață sau o persoană apropiată victimei. Cele mai multe cazuri de femei ucise de oameni cunoscuți s-au raportat în Africa (3,1 crime la 100000 de femei) și în America (de Nord și Latină împreună) – 1,6 cazuri la 100000.

Din nefericire nu se observă niciun progres real în direcția protejării și salvării vieților femeilor vulnerabile. Dimpotrivă, totul stagnează, femeile continuând să se simtă singure și lipsite de apărare în fața pericolelor și, din păcate, forțele de ordine și justiția nu fac nimic să resolve această situație îngrijorătoare. 

 

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL