Cea mai scăzută temperatură din ţară în această toamnă: -8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Wednesday, 28 October 2015, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cea mai scăzută temperatură din ţară din această toamnă, de minus 8 grade Celsius, s-a înregistrat miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc, fiind mai frig decât pe crestele montane, la peste 2.000 de metri altitudine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit meteorologilor, minima de minus 8 grade Celsius a fost înregistrată la Staţia Meteo Miercurea Ciuc în jurul orei 6:00 şi s-a menţinut aproximativ o oră şi jumătate, iar la sol a fost brumă.

Temperaturi sub limita îngheţului au fost consemnate în toate localităţile din judeţul Harghita, şi anume minus 6 grade Celsius la Joseni şi la Topliţa, minus 3 grade Celsius la staţia meteo de pe Vârful Bucin şi minus un grad Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul Adrian Paşol de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu a declarat corespondentului MEDIAFAX că dimineaţa de miercuri a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 1,5 grade Celsius în zona de munte din judeţul Alba.

De asemenea, la Sfântu Gheorghe şi în localitatea Făgăraş din judeţul Braşov au fost minus 5 grade Celsius, la Sibiu s-au înregistrat minus 3 grade, la Târgu Mureş - minus 2,8 grade Celsius, iar la Sebeş, în judeţul Alba, a fost măsurată o temperatură minimă de minus 0,4 grade Celsius.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL