Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: Minus 25,3 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Monday, 03 February 2014, 09:45 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Potrivit meteorologului de seviciu de la Stația Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, în Harghita, în ultimele 12 ore, cel mai geros interval a fost între orele 00.30 și 1.30, când a fost înregistrată temperatura de minus 25,3 grade Celsius în municipiul reședință de județ.

De asemenea, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că temperatura minimă înregistrată la Miercurrea Ciuc în noapte de duminică spre luni a fost cea mai scăzută din ţară şi din actualul sezon.

Dimineața de luni este deosebit de geroasă și în celelalt localități ale județului Harghita, minimele înregistrate până la ora 8.30 fiind de minus 24,7 grade Celsius la Joseni și minus 19,9 grade la Toplița.

La Odorheiu Secuiesc și la stația meteo de pe vârful Bucin, termometrele au înregistrat temperaturi mai ridicate datorită fenomenului de inversiune termică, minimele măsurate fiind de minus 4,6 grade Celsius și minus 3 grade Celsius.

Florin Borz a mai spus că regimul temic actual nu se va schimba până la jumătatea săptămânii, vremea menținându-se geroasă în Harghita, unde temperaturile vor scădea noaptea și dimineața sub minis 20 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s­-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL