Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai mare problemă pe care o prezintă băuturile cu zero zahăr

Saturday, 31 August 2019, 22:19 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au efectuat o serie de experimente care arată că băturile îndulcite cu aspartam pe lângă faptul că te „ajută" să te îngrași mai repede, poate duce chiar și la apariția unor boli cronice, precu, diabetul.

Aspartamul face parte din categoria îndulcitorilor artificiali folosiți în loc de zahăr pentru îndulcirea produselor alimentare. El are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul și este folosit peste tot în lume ca substitut al zahărului în băuturi, cereale, gumă de mestecat fără zahăr, sucuri dietetice și tablete de îndulcitor.

Ce se întâmplă în organismul tău după ce ingeri aspartam

În momentul în care îndulcitorul aspartam este descompus în intestin, acesta poate perturba procesele necesare pentru neutralizarea toxinelor dăunătoare din această zonă. Astfel, dacă toxinele nu mai sunt eliminate acest lucru va duce la iritarea intestinului și implicit la inflamarea acestuia, iar ulterior la apariția unei boli cronice.

În acest sens, Gavin Partington, membru în British Soft Drinks Association a realizat și un studiu care vine să le „dărâme" pe cele care susțin că aspartamul este considerant un ingredient sigur pentru consum. „Noua cercetare reprezintă un studiu efectuat pe șoareci și este contrar majorității dovezilor științifice, pe care le avem până acum", mai spune acesta.
În cadrul studiului, Gavin și echipa sa de cercetători au administrat aspartam unor șoareci. Astfel au observat că nivelul acestora de zahăr din sânge dintre mese a crescut semnificativ, iar acest lucru indică de obicei debutul diabetului.
De asemenea, cercetătorii au mai descoperit că folosirea aspartamului în combinație cu diete bogate în grăsimi, poate conduce la o îngrășare și mai accentuată.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL