Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai citită carte din lume are acum muzeu

Sunday, 19 November 2017, 19:58 Sursă: REALITATEA.NET

Muzeul Bibliei a costat 500 de milioane de dolari şi ocupă o clădire de opt etaje. Aici sunt expuse peste 1.600 de exponate din colecția permanentă a muzeului, printre care şi 1.200 de biblii și manuscrise biblice.

„Familia noastră nu poate să ascundă lucrurile în care crede. Credem că această carte este ceea ce pretinde a fi. Dar rolul nostru este să prezentăm faptele din Biblie, într-o perspectivă mai degrabă jurnalistică”, a declarat Steve Gren, fondatorul muzeului.

În cele opt etaje sunt recreate scene din Biblie, inclusiv oraşul naşterii Mântuitorului, Nazaret. Mulţi specialişti consideră însă că muzeul are o ţintă anume.

„Este absurdă ideea că muzeul nu are nicio intenţie să convertească oamenii la o anumită interpretare a lui Dumnezeu, a lui Iisus Hristos, a Sfintei Scripturi”, a spus Jacques Berlinerbrau, profesor Universitatea Georgetown.  

Fondatorii muzeului speră ca acesta să primească trei milioane de vizitatori anual. Intrarea este liberă, dar oamenii sunt încurajaţi să facă o donaţie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL