Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce sunt ţigările "neutre" pe care vor sa le introducă francezii în lupta contra fumatului

Friday, 26 September 2014, 13:23 Sursă: REALITATEA.NET

Proiectul, aşteptat cu nerăbdare de asociaţiile care militează contra fumatului, a fost dezvăluit joi de ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine.

Pentru a fi mai puţin atractive, pachetele de ţigări vor fi standardizate şi vor avea de acum înainte aceeaşi formă, mărime, culoare şi tipografie, a precizat ministrul francez.

O nouă directivă europeană antitabac, adoptată în februarie de Parlamentul European, prevedea deja creşterea în dimensiune a avertismentelor sanitare de pe pachetele de ţigări şi includerea unor imagini şocante şi a unor sloganuri care să acopere 65% din suprafaţa pachetelor.

Franţa a decis să meargă şi mai departe, optând pentru pachetul "neutru", o măsură care pentru moment a fost experimentată doar în Australia.

Pachetele neutre prezintă avertismente şi fotografii cu bolnavi    Pachetele neutre prezintă avertismente şi fotografii cu bolnavi

În acea ţară, toate ţigările sunt vândute începând din decembrie 2012 în pachete uniforme, verzi, lipsite de logouri, care conţin avertismente medicale şi fotografii cu bolnavi.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL