Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spune redactorul-șef al Charlie Hebdo despre caricaturile care suscită furie printre musulmani

Sunday, 18 January 2015, 09:41 Sursă: AGERPRES

"De fiecare dată când facem un desen cu Mahomed, de fiecare dată când facem un desen cu profeți, de fiecare dată când facem un desen cu Dumnezeu, noi apărăm libertatea religiei", a declarat Gerard Biard, într-un interviu oferit în franceză postului de televiziune american NBC.

"Noi spunem că Dumnezeu nu trebuie să fie un personaj politic sau public. El trebuie să fie un personaj privat. Noi apărăm libertatea religiei", a declarat Gerard Biard pentru NBC.

În opinia sa, "este vorba fără îndoială de libertate de expresie, dar și de libertate a religiei". "Religia nu trebuie să fie un argument politic", a spus redactorul-șef al publicației Charlie Hebdo.

Potrivit NBC, acest interviu, care va fi difuzat integral duminică și fragmente din care au fost date publicității sâmbătă, este primul interviu al redactorului-șef al Charlie Hebdo oferit unui post american de televiziune după atentatul din 7 ianuarie.

Declarațiile lui Biard pentru NBC intervin după ce cinci persoane au fost ucise și mai multe biserici au fost incendiate sâmbătă în Niger, în timpul unor ample manifestații împotriva publicării unei noi caricaturi cu profetul Mahomed pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo.

Această caricatură, publicată în primul număr al Charlie Hebdo de după atacul terorist din 7 ianuarie soldat cu 12 morți, a suscitat furie în mai multe țări musulmane, în timp ce țările europene și-au întărit măsurile de securitate pentru a preveni orice alt atac asemenea celor de la Paris, care au făcut în total 17 morți.

Gerard Biard a dat aceste răspunsuri după ce a fost întrebat de NBC ce părere are despre declarațiile Papei Francisc pe marginea acestui subiect. Capul Bisericii Catolice i-a condamnat pe cei care ucid în numele Domnului, adăugând în același timp că există limite pentru libertatea de exprimare și că nu poți să insulți sau să-ți bați joc de religii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL