Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BOR: Referendumul nu are o conotație religioasă

Wednesday, 19 September 2018, 18:57 Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție este de fapt un exercițiu al limpezirii noțiunii de căsătorie.

Bănescu spune că ar fi o gravă eroare ca acest referendum să fie politizat: "tema referendumului, care e căsătoria, nu poate fi politizate. Cei care încearcă s-o politizeze sunt perfect criticabili și se situează într-o poziție total dezavantajoasă moral pentru ei".

„Specific cu maximă sinceritate și obiectivitate: acest referendum nu are ca finalitate redefinirea familiei, cum în mod tendențios și manipulatoriu e titrat adesea, ci limpezirea noțiunii de căsătorie, căsătoria fiind o instituție civilă într-un stat. Nu vorbim de cununie religioasă, deci nu se poate vorbi de o conotație religioasă a acestui referendum.

Vorbim de limpezirea noțiunii de căsătorie ca instituție venerabilă și absolut validă, care a fost mereu destinată uniunii dintre un bărbat și o femeie în fața legiuitorului, în fața statului", a declarat Bănescu, la un post TV.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL