Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă în corpul tău la 24 de ore după ce ai băut o bere

Monday, 31 August 2015, 13:09 Sursă: REALITATEA.NET

Dar sunt mai multe lucruri de stiut despre bere si, imediat ce informatia referitoare la ce se intampla in organismul tau la 24 de ore dupa ce ai baut Coca-Cola a luat amploare, cei de la Alcohol Gifts si-au dat seama ca un articol asemanator despre bere ar raspunde multor intrebari. Asadar, randurile de mai jos iti vor descrie efectele berii asupra organismului tau, pentru ca tu sa stii ce alegeri sa faci in materie de racoritoare si alcool de acum incolo.

Ce efecte are berea asupra organismului tau

Are culori si arome diverse, dar si multe secrete. Primul pe care trebuie sa il stii este acela ca a bea bere in timp ce mananci va face alcoolul sa intre mai greu in sange, pentru ca organismul tau se va ocupa mai intai de mancare. Astfel, iti va fi mai greu sa te ametesti daca ai consumat bere cu alcool in timpul mesei. In continuare, uite efectele berii, pe minute.

In primele 10 minute Dupa ce ai terminat de baut o bere, in afara de faptul ca ti s-a ingreunat organismul, alcoolul ajunge in stomac, de unde este absorbit in sange, apoi va circula in intreg organismul tau, ajungand inclusiv la creier si in apropierea muschilor.

Dupa 10 minute. Organismul tau receptioneaza alcoolul proaspat intrat in sange si il identifica drept o substanta otravitoare pe care nu vrea sa o depoziteze, ci pe care vrea sa o elimine cat mai repede cu putinta.

Dupa 15 minute. Un sfert de ora a asteptat stomacul tau, dar acum stie sigur ca vrea sa elimine alcoolul cu care s-a intalnit. Organismul tau a inceput deja sa produca o enzima numita alcool dehidrogenaza (ADH), care transforma alcoolul in compusi chimici, inclusiv acetaldehida (o substanta foarte toxica, aceea raspunzatoare in mare parte de neplacerile mahmurelii de a doua zi). Apoi, alcoolul se transforma in acid acetic si, in final, in acizi si apa (potriviti pentru corpul tau), acestea facandu-te sa fii mai treaza.

Mai multe pe Divahair.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL