Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz. Cât de sănătos este acest mic dejun

Thursday, 19 April 2018, 16:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fulgii de ovăz sunt foarte versatili și sunt recunoscuți pentru beneficiile pe care le aduc. Inima ta va fi mai sănătoasă, sistemul digestiv va funcționa corect și pielea ta va fi mult mai curată dacă incluzi fulgii de ovăz în alimentația ta zilnică.

Iată ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz:

Vei avea un ten curat, fără probleme

Terciul de ovăz este tratamentul ideal pentru bolile inflamatorii, cum ar fi eczemele sau iritațiile, deoarece ajută la curățarea tenului. Au un conținut bogat în zinc, un mineral care curăță tenul, revigorându-l și favorizează eliminarea toxinelor. Fierul este un alt mineral important pentru sănătatea pielii, deoarece împiedică deshidratarea și se găsește în cantități mari în ovăz.

Fulgii de ovăz mai aduc un aport însemnat de mangan care previne inflamațiile și grăbește vindecarea leziunilor care apar în cazul tenului cu probleme.

Mușchii tăi primesc mai multe proteine

Opt linguri cu ovăz furnizează corpului 15% din necesarul zilnic de proteine. Poate că nu ți se pare un procent foarte mare, însă, pe lângă proteine, ei mai aduc vitamina E, antioxidanți și glutamină care ajută la refacerea mușchilor după efort, scrie eva.ro.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE