Ce se întâmplă dacă oamenii încep să-și piardă încrederea în vaccinuri

Tuesday, 24 September 2019, 14:34 Sursă: REALITATEA.NET

Curentul antivaccin a căpătat din ce mai multă amploare pe toată suprafața planetei, iar specialiștii avertizează că acest lucru va efecte dezastruoase asupra umanității. Câtă încredere au românii în vaccinuri?

Adaugă părerea ta

Faptul că oamenii nu mai au încredere în vaccinuri ar putea reprezenta o adevărată problemă, sunt de părere cercetătorii. Asta pentru că, lupta împotriva bolilor mortale va fi puternic afectată, drept urmare populația s-ar putea confrunta din nou boli care au fost eradicate.

„Marea problemă este faptul că decizia celor care refuză vaccinurile afectează toată populația lumii. De altfel, această ezitare când vine vorba de imunizare este în primele zece cele mai grave amenințări asupra sănătății globale", potrivit World Health Organization.

De unde a pornit acest curent antivaccin? Ei bine, specialiștii spun că există mai multe motive, dar că toate pleacă în special de la frică și de la dezinformare. De aceea, experții spun că este foarte important să înțelegem beneficiile vaccinurilor.

Pe lângă faptul că vaccinurile ne pot salva viața, acestea au contribui și la eliminarea completă a unor boli care au amenințat umanitatea de-a lungul timpului, cum ar fi variola sau poliomelita.

Ce cred românii despre vaccinuri

Spre deosebire de alte țări, România nu stă atât de rău la capitolul vaccinare. De exemplu, țara noastră stă ceva mai bine la acest capitol și decât media est-europeană. În acest sens, un studiu mare realizat la nivel global, ne arată ce cred românii despre imunizare.

Mai exact, studiul arată că 65% dintre români consideră că vaccinurile sunt sigure, iar 75% cred că acestea sunt eficiente. De asemenea, 90% dintre români cred că vaccinurile sunt importante pentru copii, iar asta se poate vedea și numărul de copii care sunt vaccinați în România împotriva anumitor boli. Așadar, la acest capitol, România stă, în mod surprinzător, destul de bine, spre deosebire de alte țări.

Sursa